Inhoud groentepakket en recept - juni week 4
Inhoud groentepakket
Mini |
Medium |
Groot |
Wortel | Wortel | Wortel |
Andijvie | Andijvie | Andijvie |
Snijboontjes | Bloemkool | Bloemkool |
Koolrabi | Tomaat | Tomaat |
Tomaat | Pijpajuin | Pijpajuin |
Ajuin | Groene selder | Groene selder |
Venkel | Venkel |
Recept
Geroerbakte andijvie met sesam en gember
INGREDIËNTEN
- 1 el sesamzaad
- stukje gemberwortel (± 2 cm)
- 1 teentje knoflook
- 800 g andijvie
- 2 bosuitjes
- 1 el (sesam)olie
- zout
- 1 el sojasaus of ketjap
BEREIDING
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
- Schil het stukje gember en rasp het.
- Snijd de knoflook in smalle reepjes.
- Maak de andijvie schoon en snijd de groente in repen.
- Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de gember en de knoflook.
- Voeg dan de ringen ui en de andijvie toe en roerbak dit in enkele minuten gaar.
- Maak de groente op smaak met wat zout en de sojasaus en strooi het sesamzaad er over.
Voor meer recepten: bezoek recepten.nearbite.be