Aanmelden Account aanmaken

Inhoud groentepakket en recept - juli week 2

Inhoud groentepakket

Mini

Medium

 Groot

Spinazie Wortelen Wortelen
Chinese kool Chinese kool Sla
Groene selder Spinazie Chinese kool
Pijpajuin Kerstomaat Snijboon
Tomaat Komkommer Groene paprika
Peterselie Blonde eikenbladsla Tomaat
Bloemkool

 

Recept

Kikkererwten curry met tomaat en wortel

INGREDIËNTEN

Afbeeldingsresultaat voor Kikkererwten curry met tomaat en wortel

  • blik kikkererwten,
  • 2 wortelen, in (schuine) plakjes gesneden,
  • 2 vastkokende aardappelen, in blokjes gesneden,
  • 1 tomaat, ontveld en in blokjes gesneden,
  • 1 ui, in partjes gesneden,
  • olijfolie,
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd,
  • 1 tl garam masala,
  • 1/2 tl paprikapoeder,
  • 1/2 tl gemberpoeder,
  • 1/2 tl kurkuma,
  • 1 bouillonblokje,
  • 100 ml kokosmelk,
  • scheutje halfvolle melk,
  • 2 el gehakte peterselie

BEREIDING
  1. De harde kern van de kool verwijderen en de kool in smalle repen snijden,
  2. Kook de aardappelblokjes ca. 5 minuten.
  3. Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui tot deze glazig is. Voeg knoflook en wortelschijfjes toe en fruit zo'n 5 minuten op matig vuur. Strooi de garam masala, paprikapoeder, gemberpoeder en kurkuma erover. Schep goed door en bak 1 minuutje mee.
  4. Voeg de kikkererwten, aardappelblokjes, kokosmelk, tomaat, melk en bouillonblokje toe. Roer goed door elkaar en laat de curry 10 - 15 minuten heel zachtjes pruttelen.
  5. Proef of de curry goed op smaak is. Schep in een schaal en bestrooi met de fijngehakte peterselie.
  6. Geef er bijvoorbeeld Turks brood bij.

 Voor meer recepten: bezoek recepten.nearbite.be

Laat een reactie achter