Inhoud groentepakket en recept - juli week 2
Inhoud groentepakket
Mini |
Medium |
Groot |
Spinazie | Wortelen | Wortelen |
Chinese kool | Chinese kool | Sla |
Groene selder | Spinazie | Chinese kool |
Pijpajuin | Kerstomaat | Snijboon |
Tomaat | Komkommer | Groene paprika |
Peterselie | Blonde eikenbladsla | Tomaat |
Bloemkool |
Recept
Kikkererwten curry met tomaat en wortel
INGREDIËNTEN
- blik kikkererwten,
- 2 wortelen, in (schuine) plakjes gesneden,
- 2 vastkokende aardappelen, in blokjes gesneden,
- 1 tomaat, ontveld en in blokjes gesneden,
- 1 ui, in partjes gesneden,
- olijfolie,
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd,
- 1 tl garam masala,
- 1/2 tl paprikapoeder,
- 1/2 tl gemberpoeder,
- 1/2 tl kurkuma,
- 1 bouillonblokje,
- 100 ml kokosmelk,
- scheutje halfvolle melk,
- 2 el gehakte peterselie
BEREIDING
- De harde kern van de kool verwijderen en de kool in smalle repen snijden,
- Kook de aardappelblokjes ca. 5 minuten.
- Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui tot deze glazig is. Voeg knoflook en wortelschijfjes toe en fruit zo'n 5 minuten op matig vuur. Strooi de garam masala, paprikapoeder, gemberpoeder en kurkuma erover. Schep goed door en bak 1 minuutje mee.
- Voeg de kikkererwten, aardappelblokjes, kokosmelk, tomaat, melk en bouillonblokje toe. Roer goed door elkaar en laat de curry 10 - 15 minuten heel zachtjes pruttelen.
- Proef of de curry goed op smaak is. Schep in een schaal en bestrooi met de fijngehakte peterselie.
- Geef er bijvoorbeeld Turks brood bij.
Voor meer recepten: bezoek recepten.nearbite.be