Inhoud groentepakket en recept - november week 1
Inhoud groentepakket
Mini |
Medium |
Groot |
Veldsla | Veldsla | Veldsla |
Witte kool | Witte kool | Witte kool |
Trostomaat | Trostomaat | Trostomaat |
Witloof | Witloof | Witloof |
Wortelen | Wortelen | Wortelen |
Ajuin | Prei | Ajuin |
Schorseneren |
Recept
Stoofpotje met witte kool, tomaat en gehakt
INGREDIËNTEN
- 1/2 witte kool
- 2 fijngehakte uien
- 5 gepelde en ontpitte tomaten
- 500 g gemengd gehakt
- 1 el kerriepoeder
- 1 tl sambal oelek
- 1 verkruimeld groentebouillonblokje
- bakboter
- zout en peper
- 1 klein doosje gezeefde tomatenpulp
BEREIDING
- Fruit het gehakt rul in wat boter
- Voeg er de fijngehakte ui, de fijn geschaafde witte kool, en de tomaten in reepjes gesneden bij.
- Breng op smaak met kerriepoeder, de sambal en het bouillonblokje.
- Dek het stoofpotje af en laat 20 à 25 minuutjes zachtjes sudderen.
- Voeg zo nu en dan wat gezeefde tomatenpulp toe, dat houdt het geheel smeuïg en roer eens goed om. U kan eventueel de bereiding nog wat binden met maizena.
- Bij kruiden naar eigen smaak met wat peper en zout.
- Ondertussen maakt u ook een lekkere aardappelpuree waar u wat peterselie door mengt.
- Neem een ovenschotel en leg het stoofpotje van witte kool op de bodem.
- Verdeel er de aardappelpuree over.
- Strooi er wat mengeling van paneermeel en Oud Brugge kaas over.
- Laat het geheel gratineren in de oven of onder de grill.
Smakelijk!
Voor meer recepten: bezoek recepten.nearbite.be