Inhoud groentepakket en recept - oktober week 1
Inhoud groentepakket
Mini |
Medium |
Groot |
Spruitjes | Bloemkool | Broccoli |
Pompoen | Pompoen | Pompoen |
Pastinaak | Pastinaak | Pastinaak |
Wortel | Komkommer | Komkommer |
Andijvie | Wortel | Champignons |
Suikermaïs | Wortelen | |
Andijvie |
Recept
Wortel-pastinaak gratin
INGREDIËNTEN
- 25 g boter
- 1 grote ui, in ringen gesneden
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 350 g wortelen, geraspt
- 350 g pastinaken, geraspt
- 2 eieren, geklutst
- 1,5 dl room
- versgemalen nootmuskaat
- paneermeel
- zout en zwarte peper
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Smelt de boter in een grote koeken- of steelpan.
- Fruit hierin de ui ringen en het uitgeperste knoflook tot ze zacht en glazig zijn.
- Voeg de geraspte wortelen en pastinaken toe, bak ze enkele minuten en breng ze op smaak met veel zout en peper.
- Vet een ondiepe ovenschaal in en schep het groentemengsel erin. Strijk de bovenkant glad.
- Klop in een maatbeker de eieren los met de room, nootmuskaat, zout en peper.
- Giet het eimengsel over de gekookte en geraspte groenten en bestrooi ze met paneermeel.
- Zet de schaal 30 minuten in de oven tot de gratin stevig aanvoelt en goudbruin van kleur is.
Smakelijk!
Voor meer recepten: bezoek recepten.nearbite.be