Aanmelden Account aanmaken

Inhoud groentepakket en recept - september week 3

Inhoud groentepakket

Mini

Medium

 Groot

Chinese kool Broccoli Chinese kool
Venkel Venkel Venkel
Ajuin Ijsbergsla Eikebladsla
Wortel Wortel Wortel
Boontjes Boontjes Boontjes
Tomaat Tomaat Tomaat

 

Recept

Saffraan-risotto met vis en venkel

INGREDIËNTEN

Related image

  • 1 sjalotje
  • 1 flinke venkelknol
  • 8 dl visbouillon
  • 50 g boter
  • 300 g rondkorrelrijst
  • 1 envelopje saffraandraadjes
  • 1 dl witte wijn
  • 250 g kabeljauwfilet
  • 100 g garnalen
  • 4 eetlepels slagroom
  • 150 g geraspte kaas

BEREIDING
  1. Het sjalotje snipperen, de venkel in kleine stukjes snijden, het groen fijnsnijden en bewaren als garnering.
  2. De helft van de boter verhitten en hierin de sjalot snippers glazig fruiten, de rijst toevoegen en blijven roeren tot alle korrels glanzen.
  3. De saffraan, de wijn en 3/4 van de bouillon toevoegen en de rijst in 25 minuten gaar koken.
  4. Nu en dan roeren en nog wat bouillon toevoegen als de rijst droger wordt.
  5. De vis in blokjes snijden en samen met de venkel de laatste 10 minuten in de risotto gaar laten worden.
  6. De slagroom, de rest van de boter, de garnalen en de helft van de kaas door de risotto roeren en zout en peper naar smaak toevoegen.
  7. De rest van de kaas en het venkelgroen over de risotto strooien en meteen serveren.

Smakelijk!

Voor meer recepten: bezoek recepten.nearbite.be

Laat een reactie achter