Inhoud groentepakket en recept - juni week 1
Inhoud groentepakket
Mini |
Medium |
Groot |
Spinazie | Spinazie | Spinazie |
Koolrabi | Witte selder | Venkel |
Komkommer | Pijpajuin | Witte selder |
Tomaat | Courgette | Pijpajuin |
Wortelen | Tomaat | Tomaat |
Bussel wortel | Bussel wortel | |
Komkommer | Broccoli |
Recept
Courgettepuree met lente uitje en tomaat
INGREDIËNTEN (2 personen)
- ½ kg bloemige aardappelen
- 2 tomaten
- 2 courgette
- 2 lente uitjes
- 1etl mascarpone
- 1etl olijfolie
- Teentje knoflook
- Peper en zout
BEREIDING
- Schil de aardappelen en kook ze
- Snijd de courgette in stukje en stoof ze in wat olijfolie met knoflook en kruid met peper
- Snijd de tomaat in blokje en de pijpajuin fijn
- Pureer de aardappelen en voeg er de mascarpone bij
- Meng de stukjes courgette, tomaat en de pijpajuin onder de puree
- Breng op smaak met peper en zout
Serveer dit met een kalkoenlapje gekruid met Italiaanse kruiden.
Recepten van diëtist : Agnes Heylen
Voor meer recepten: bezoek recepten.nearbite.be